Corona regels m.b.t. volleyballen

corona

Kleedkamers en douches zijn dicht, dus thuis omkleden en douchen!

Sinds de laatste persconferentie van dinsdag 18 augustus, zijn de voorwaarden om, onder strikte voorzorgsmaatregelen, binnen te sporten niet gewijzigd. Dus hierbij nogmaals de regels waaraan we ons dienen te houden.

Algemene regels voor iedereen:

•    Ben je verkouden, grieperig of heb je koorts, kom niet trainen/spelen

•    Heeft een huisgenoot koorts of corona-gerelateerde klachten, kom niet trainen/spelen

•    Houd buiten de trainings-/wedstrijdsituatie zoveel mogelijk 1,5m afstand.

•    Houd je aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM. We vertrouwen hierbij iedereen op zijn eigen verantwoordelijkheid.

Extra regels voor iedereen:

•    Volg de regels op die ter plaatsen zijn aangegeven door de verhuurder (Sportfondsen).

•    Thuis omkleden en douchen. De kleedkamers in de sporthal zijn afgesloten omdat Sportfondsen hier niet kan garanderen dat er 1.5 m afstand gehouden kan worden.

•    Kom exact op de aanvangstijd aan en ga dus niet voor die tijd naar binnen, maar wacht buiten, ook als het regent (we moeten groepen zoveel mogelijk gescheiden houden).

•    Stop 5 minuten vóór de aangegeven tijd met de training en verlaat direct de zaal.

•    Ga na afloop direct naar buiten of naar de kantine (als hij open is), maar blijf niet binnen ergens hangen of kletsen.

•    Elk team dat start, begint met het schoonmaken van de materialen (ballen, palen). Hiervoor zijn knijpflessen met allesreiniger (verdund) en doekjes aanwezig.

•    Ga zoveel mogelijk thuis al naar het toilet, slechts een beperkt aantal toiletten is open.

•    In de kantine geldt dat iedereen aan een tafel moet zitten en onderling 1,5m afstand moet worden gehouden (behalve als je in hetzelfde huis woont). Henk heeft de kantine hierop ingericht.

Extra regels voor trainers/coaches/aanvoerders:

•    Als er geen trainer/coach is, geldt het onderstaande voor de aanvoerder (van dienst).

•    Spreek mensen aan die zich niet aan de regels houden. Jullie zijn aanspreekpunt voor de verhuurder op het moment van training.

•    De tribune is gesloten en toeschouwers zijn niet welkom. Stuur daarom eventuele toeschouwers weg. Tijdens wedstrijden wordt een uitzondering gemaakt voor chauffeurs van uitspelende teams.

•    Bij aanvang van de training/wedstrijd stel je de vraag of iemand Corona-gerelateerde klachten heeft. Als dat het geval is, dient diegene de sporthal direct te verlaten. Ook als een speler zichtbaar klachten vertoont, stuur je deze naar huis.

•    Wij moeten een lijst bijhouden van alle aanwezigen, voor het geval er op een later moment contactonderzoek gedaan moeten worden. In sporthal De Ring wordt hiervoor bij de ingang een intekenregister neergelegd. Voor de locaties Buys Ballot en Klipperstraat geldt dat de trainer of aanvoerder de aanwezigen doorappt naar Frank van Wijk via 06 - 44 65 83 86.

•    Mochten niet-leden zich melden voor een proeftraining, neem dan vooraf de volgende gegevens van deze persoon op en schrijf deze op de intekenlijst erbij:

o    Voor- en achternaam

o    Emailadres

o    Telefoonnummer

•    Binnen mag alleen licht tot matig intensief worden getraind. Zware training (conditietraining) dient buiten te gebeuren.

•    Bij problemen of vragen, neem contact op met Frank van Wijk, 06-44 65 83 86. Hij is algemeen aanspreekpunt.

Tot slot:

We vertrouwen op de verantwoordelijkheid van een ieder in zijn of haar rol, als trainer, aanvoerder en/of sporter. Alleen als we ons aan het bovenstaande houden, kunnen we lekker met zijn allen blijven volleyballen.