Algemene verenigingsinformatie

Op deze pagina vind je algemene informatie over onze vereniging.

Phoenix kent de volgende afdelingen:

• - Jeugd CMV (tot 12 jaar)
  • - Jeugd Nevobo (12 tot 18 jaar)
  • - Nevobo competitie (volwassenen)
  • - Recvol competitie (recreanten)

Uiteraard ben je vrij te om een keuze te maken tussen wel of geen competitie spelen.

Wanneer en waar?

De vaste trainingsavond van Phoenix is donderdag in Sporthal De Ring aan de Thorbeckestraat 55 in Zaltbommel. In deze sporthal worden op zaterdag ook de thuiswedstrijden van de Nevobo-teams gespeeld. De Recvol-teams spelen hun wedstrijden op de trainingsavond van de thuisspelende vereniging. Een aantal teams traint daarnaast extra op maandag in Sportzaal Buys Ballot aan de Courtine 4 in Zaltbommel. De donder- en zaterdagen worden traditioneel afgesloten met een drankje in de kantine van Henk en Conny. Een overzicht van de zaalindeling vind je hier.

Jeugd CMV

CMV staat voor Cool Moves Volleybal en is de nieuwe spelvorm van het minivolleybal voor de jeugd tot en met 12 jaar. Er wordt op donderdag getraind in verschillende groepen vanaf 17.15 uur. De wedstrijden zijn in toernooivorm op ca. 10 zondagen per seizoen.

CMV is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 jaar tot en met 12 jaar. Door middel van verschillende niveaus leer je stapsgewijs volleyballen! Deze volleybalmethode bestaat uit makkelijk te overbruggen niveaus - die speciaal ontworpen zijn per leeftijd - om zo uiteindelijk op het gewenste niveau te komen.

Cool Moves Volley is een sport met veel 'coole moves': opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren smashen, duiken, serveren en blokken.

Jeugd Nevobo

Phoenix doet al jaren met twee meisjesteams mee aan de competitie van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Phoenix zorgt dat de jeugd zover opgeleid wordt, dat doorstroming naar hogere teams mogelijk is.

Nevobo competitie

Er wordt met heren- en damesteams gespeeld in de Nevobo competitie. Phoenix streeft naar een goede verdeling van niveaus binnen de competitie. De trainingen van deze teams starten op donderdag vanaf 19.30 uur. Wedstrijden worden gespeeld op zaterdag in de regio Zuid. Meer informatie over deze competitie is te vinden op www.volleybal.nl.

Recvol competitie

Recvol is een recreantencompetitie op verschillende niveaus in de regio, voornamelijk in de Betuwe. Teams spelen hun wedstrijden op de trainingsavond van de thuisspelende vereniging. Voor Phoenix is dit dus de donderdag. De Recvol teams trainen vanaf 19.30 uur. Meer informatie over deze competitie is te vinden op www.recvol.nl.

Interesse?

Als je interesse hebt in volleybal kun je natuurlijk altijd op de maandag- of donderdagavond eens komen kijken in de sporthal. Iedereen kan bovendien drie keer vrijblijvend meetrainen.

En verder…

• - Doen er Nevobo teams mee aan het regiobekertoernooi en doen er Recvol teams mee aan de Recvol beker.
  • - Organiseren we jaarlijks het open recreatief Zomeravondtoernooi en het open Beachvolleybal toernooi Bommel Beach met Pinksteren.
  • - Is er minimaal één keer per jaar een feest voor alle leden.
  • - Staan we -bij voldoende vrijwilligers- elk jaar met een stand op de Bommelse Braderie.